Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ιδέα για σνακ

Φέτες από ψωμί ολικής άλεσης ελαφρά φρυγανισμένες με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα.

Το μέλι και η κανέλα θυμίζουν... λουκουμάδες! 

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Το 2015 θέλω...

1. Να τρώω πιο σωστά.
2. Να γυμνάζομαι περισσότερο.
3. Να δοκιμάσω νέες συνταγές.
4. Να φορέσω παλιά μου ρούχα στα οποία τώρα δεν χωράω!
5. Να εξοικονομήσω χρήματα επειδή θα ψωνίζω και θα μαγειρεύω με πρόγραμμα.
6. Να γράψω το δικό μου βιβλίο!

Copyright: / 123RF Stock Photo

Τι με δίδαξε η χρονιά που πέρασε.

Το 2014 είναι μία χρονιά που ξεχωρίζω. Είναι πολύ σημαντική χρονιά για μένα, γιατί ένιωσα την αλλαγή. Μπαίνοντας στην τρίτη δεκαετία της ζωής μου σκεφτόμουν "σιγά το πράγμα, άλλος ένας χρόνος". Στη συνέχεια όμως οι αλλαγές άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη.

Αποφάσισα να αλλάξω τον τρόπο διατροφής μου. Δεν ήξερα πώς θα το κάνω αυτό, αλλά είπα να προσπαθήσω. Άρχισα να μαγειρεύω περισσότερο στο σπίτι. Δεν βρίσκεις εύκολα ποιοτικά σπιτικά φαγητά έξω. Και δεν συμφέρει οικονομικά. Για να μαγειρεύω στο σπίτι έπρεπε να έχω πρώτα ψωνίσει ό,τι χρειάζομαι, δε γίνεται κάθε μέρα να τρέχω στο σούπερ μάρκετ. Για να ψωνίζω μία φορά την εβδομάδα έπρεπε να έχω έτοιμη τη λίστα με τα ψώνια και να έχω φροντίσει να έχω χρήματα για αυτά. Έπρεπε να βρω χρόνο για να προγραμματίσω τα γεύματά μου, τη λίστα με τα ψώνια και να έχω έναν προϋπολογισμό. Έπρεπε να κάνω και άσκηση. Έπρεπε να βρω χρόνο για να κάνω γυμναστική και να είμαι συνεπής σε αυτό.

Δεν είχα χρόνο, όμως. Δεν είχα χρόνο για να προγραμματίσω, για να ψωνίσω, για να μαγειρεύω, για να κάνω γυμναστική. Ποτέ δεν μου έφτανε ο χρόνος και δεν έκανα τακτικά γυμναστική. Μερικές φορές δεν μου έφταναν και τα χρήματα για να κάνω αυτά που θέλω. Δεν προλάβαινα να μαγειρέψω, γιατί δεν είχα προλάβει να ψωνίσω. Δεν είχα ψωνίσει σωστά, γιατί δεν είχα προλάβει να φτιάξω λίστα. Και ο φαύλος κύκλος συνεχιζόταν. Μάλιστα θύμωνα όταν οι άλλοι δεν καταλάβαιναν ότι πραγματικά δεν έχω χρόνο. Μέχρι ένα σημείο είχα δίκιο, όταν είσαι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρεις. Αλλά από την άλλη πως γινόταν να μη μου φτάνει ο χρόνος; Μήπως έκανα κάτι λάθος;

Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι ήμουν στον "αυτόματο πιλότο". Ότι δεν είχα πρόγραμμα στην ζωή μου και ιδού το αποτέλεσμα. Ότι αυτό που για άλλους είναι δεδομένο, εγώ έπρεπε να το βρω τώρα. Και αυτό κάνω. Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί το 2014 κατάφερα σημαντικά πράγματα.

  1. Αποφάσισα να αλλάξω τον τρόπο διατροφής μου.
  2. Άρχισα να μαγειρεύω στο σπίτι,
  3. Έμαθα να κάνω πιο σωστές διατροφικές επιλογές.
  4. Άρχισα να δοκιμάζω νέα φαγητά.
  5. Άρχισα να προγραμματίζω τα γεύματά μου και τα ψώνια μου.
  6. Άρχισα να κάνω γυμναστική.
Το σημαντικότερο όμως που έμαθα είναι ότι για να πετύχεις κάτι πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και ενέργεια σε αυτό. Νόμιζα ότι το να κάνεις μία δίαιτα ή να αλλάξεις τον τρόπο διατροφής σου είναι κάτι απλό, που απλά θέλει πειθαρχία. Δεν είναι όμως τόσο απλό για όλους. Δεν είναι απλά μια απόφαση, που κάποιοι λένε. Για να αποκτήσεις καλές συνήθειες, θέλει προγραμματισμό, υπομονή και πάνω από όλα επιμονή.

Γάλα με μούσλι, ροδάκινο και λιναρόσπορο.
Έλεγα "δεν ,μου αρέσει το μούσλι"...
μέχρι που το δοκίμασα! :D