Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Η σωστή διατροφή μπορεί να είναι απολαυστική

Είμαι στην τρίτη εβδομάδα σωστής διατροφής. Δεν την αποκαλώ δίαιτα, γιατί αυτό που έχω ξεκινήσει είναι η σωστή διατροφή που θέλω να ακολουθώ για πάντα. Όχι μια δίαιτα που θα τελειώσει και μετά θα επανέλθει η κακή διατροφή. Ουσιαστικά εκπαιδεύομαι στο πως να τρώω σωστά.

Μπορούμε να τρώμε σωστά χωρίς να στερούμαστε και να συνεχίσουμε να γευόμαστε απολαυστικά πιάτα. Μπορούμε τρώμε πίτσα, σουβλάκι, χάμπουργκερ, γλυκά, αρκεί να τα έχουμε φτιάξει εμείς επιλέγοντας σωστά υλικά και να τα τρώμε με μέτρο.

Εδώ και μέρες έκανα όρεξη να φάω χάμπουργκερ αλλά δεν έβρισκα χρόνο για να ψήσω μπιφτέκια. Σήμερα λοιπόν έψησα μπιφτέκια κι έφτιαξα ένα νοστιμότατο χάμπουργκερ με μία κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα, ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά και μαρούλι. Μπορούσα να βάλω και τυρί με χαμηλά λιπαρά αλλά το ξέχασα! Το απόλαυσα μαζί με μία δροσερή σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά κι ελιές.



Την επόμενη φορά αντί για μαγιονέζα θα φτιάξω σπιτική κέτσαπ βράζοντας λίγη ντομάτα και προσθέτοντας μυρωδικά όπως ρίγανη και βασιλικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου